Prodaja i promjena

Započet ćemo sa parafraziranjem poznate izreke kako je «… u prodaji samo promjena stalna!». I uistinu, kad je u pitanju vaša prodaja, zasigurno se radi o vrlo dinamičnom dijelu ukupnog poslovanja koji ne podnosi stagnaciju.

Promjene danas stižu brže i jače nego ikad: promjene kod kupaca i klijenata, promjene kod radne snage, promjene u tehnologiji, promjene kod konkurencije… Stoga kontinuirana sposobnost transformacije i prilagodbe promjenama predstavlja ključno obilježje svakog prodajnog poslovanja.

Transformacija poslovanja

U posljednjih 13 godina više od 30 klijenata (malih, srednjih i velikih tvrtki u Hrvatskoj, regiji i u Europskoj uniji) uz našu podršku transformiralo je prodajno poslovanje na njihovim ključnim područjima.

Od čega se sastoji naša podrška? Ovisno o vašim konkretnim potrebama, odlučit ćete se za:

Projektna prodajna edukacija pravo je rješenje ako želite sistematičnu, prilagođenu i rezultatski mjerljivu promjenu u nekom dijelu vašeg prodajnog poslovanja, a posebice promjenu u kvaliteti vaše prodajne sile. Ovaj pristup temelji se na sljedećem hodogramu:

  • detaljno se analizira (po Bićanić Consulting metodologiji) trenutačno stanje vašeg „prodajnog trokuta“ (prodajna ponuda, prodajna strategija, prodajni nastup) te utvrđuju se potencijali za razvoj i promjenu;
  • na temelju rezultata analize oblikuje se hodogram edukacijskih aktivnosti (treninga, radionica, terenskog treninga, savjetovanja…) koje se provode tijekom duljeg perioda;
  • po realizaciji edukacijskog projekta mjere se rezultati provedbe (kvalitativno i kvantitativno) i određuju eventualni daljnji koraci i postupanja pri čemu je temeljna premisa Bićanić Consultinga „prodajni trener mora postati suvišan“.

U provođenju promjena u prodajnom poslovanju čovjek nekad nije siguran što točno želi ili mora promijeniti, kojim putem krenuti i kako će, na kraju, rezultat uopće izgledati. Uz pomoć Bićanić Consultinga, svaka značajna promjena postaje učinkovitije i ugodnije iskustvo…

Naš pristup na ovom području temelji se na principima „Umijeća promjene“. Saznajte više informacija o ovoj uzbudljivoj metodi.

Vrlo često puki prijenos znanja i vještina nije dovoljan kako bi se osigurao temelj za promjenu. Ako način razmišljanja, stav i percepcija vaših djelatnika (u svim dijelovima i na svim radnim mjestima u prodaji) ne zrcale i ne dijele smjer, htijenje, energiju i ciljeve same tvrtke kad je u pitanju daljnji razvoj prodajnog poslovanja, tada ni jedna dubinska transformacija ili promjena neće doživjeti uspjeh.

Coachingom prodajne sile želite osigurati usklađivanje stavova i razmišljanja vaših djelatnika sa smjerom u kojem tvrtka prodajno želi ići te temeljiti to na dobrovoljnom i aktivnom sudjelovanju i doprinosu samih djelatnika uz pomoć različitih coaching metoda (Points of You, G.R.O.W., Co-active Coaching). Treneri Bićanić Consultinga su licencirani coachevi.

Spremni za suradnju?

POŠALJI UPIT

Pratite nas

Newsletter

Prijavite se na mjesečni edukativni newsletter Bićanić Consulting.