Savjetodavna prodaja se, međuostalim, temelji i na, vrlo jasno definiranim, jedinstvenim prodajnim argumentima u prodajnoj ponudi jedne tvrtke. Jedinstveni prodajni argumenti predstavljaju razlog zašto će se netko odlučiti za vašu ponudu.

Radi se o karakteristikima, obilježjima, prednostima i koristima individualiziranim nakon pomne analize potreba ciljanih kupaca predstavljenih na način da ne postoji alternativa.

Jedinstveni prodajni argumenti

Tvrtka koja želi prodajno uspjeti na tržištu mora imati jasnu sliku o vlastitim jedinstvenostima u ponudi. Isto tako, ako djelatnici tvrtke nisu uvjereni u vlastite JPA, kako će znati i uspjeti uvjeriti kupce? Bićanić Consulting je razvio metodologiju provjere tj. definiranja jedinstvenih prodajnih argumenata koju će sudionici, tijekom radionice, savladati i praktično primijeniti na vlastitim primjerima.

Kome je namijenjena Re-prodajna radionica?

“Re-prodajna radionica” usmjerava novostvorenu pozitivnu snagu i energiju svih sudionoika prema konkretnim prodajnim izazovima te krajnjem cilju – novom i snažnijem poletu u prodaji!

Preporuča se sudjelovanje uprave, prodajnog i marketinškog tima kao i svih ključnih djelatnika te odjela u tvrtki koji imaju direktan ili indirektan utjecaj na prodajno poslovanje.

Cilj radionice

 • RE – generirati svijest sudionika o važnosti jedinstvenih prodajnih argumenata u prodaji;

 • RE – programirati prodajni nastup djelatnika, ali i čitavo prodajno poslovanje tvrtke to tako da u centru svake aktivnosti budu jedinstveni prodajni argumenti kojima će privući nove kupce zadržati stare;

 • RE – definirati kako čitava tvrtka – sa svim svojim odjelima – gleda na ovu temu ključnu za uspjeh.

Tematska područja

 • “Osvijestimo naše JPA”
  U ovom dijelu radionice se provodi analiza trenutnih prodajnih argumenata u ponudi tvrtke kao i načina shvaćanja istih od strane prodajnih djelatnika. Analizirat će se dosadašnje metode komuniciranja JPA prema klijentima i stupanj uvjerenja djelatnika u važnost istih.

 • “Analizirajmo trokut: naše stanje na tržištu/ciljana skupina/konkurencija”;
  Djelatnici će, primjenom specifičnih metoda, analizirati stanje vlastite tržišne pozicije u odnosu na tržište generalno kao i na ciljanu skupinu klijenata te konkurenciju.
 • “Ojačajmo našu jedinstvenost”
  Djelatnici će, kroz grupni rad i brainstorming sesije, definirati u kojim pravcima se dalje mogu razvijati postojeći i budući JPA u ponudi tvrtke.

Spremni za suradnju?

POŠALJI UPIT

Pratite nas

Newsletter

Prijavite se na mjesečni edukativni newsletter Bićanić Consulting.