Jeremy Hsu, američki novinar i znanstvenik kaže u svom članku “The Secrets of Storytelling: Why We Love a Good Yarn” da se 65% naše svakodnevne komunikacije sastoji od pričanja priča i “ogovaranja”.

S druge strane, neuroznanstvenici su utvrdili kako pričanje priča kod sugovornika/slušatelja ne aktivira samo centar za govor i razumijevanje govora već i odgovarajuće dijelove mozga koji “zrcale” osjećaje, impulse i podražaje koje je i sam govornik doživio u priči koju iznosi.

Storytelling – jedan od najučinkovitijih načina kako “izgraditi kemiju” sa sugovornikom

Evolucijski gledano, pričanje priča je bio, jest i vjerojatno će još dugo biti jedan od glavnih načina iznošenja vlastitih doživljaja svijeta oko nas pri čemu su slušatelji evolucijski “kondicionirani” da reagiraju upravo na gore opisan način. Stoga je pričanje priča ili “storytelling” jedan od najučinkovitijih načina kako “izgraditi kemiju” sa sugovornikom i u kompleksnom okruženju B2B prodaje.

Tematska područja

 • Zašto je storytelling učinkovit alat u B2B prodajnom razgovoru?
  Sudionici će se upoznati sa praktičnim primjerima iz prakse koji potvrđuju učinkovitost storytellinga kao prodajne tehnike.
 • Što čini dobru prodajnu priču?
  Svaka dobra priča, pa i prodajna, mora sadržavati određene elemente koji doprinose njezinoj učinkovitosti. U ovom dijelu će se sudionici upoznati sa istim i naučiti ih koristiti u vlastitom prodajnom radu.
 • Vrste prodajnih priča
  Prodajni razgovor je kompleksno komuikacijsko okruženje sa različitim fazama razvoja i stoga je važno imati kvalitetnu prodajnu priču za svaku od njih.
 • Kako navesti sugovornika da iznese vlastite priče
  Priče koje se pričaju tijekom prodajnog razgovora ne moraju biti samo one od prodavača. Priče koje iznosi sugovornik isto su tako važne ako želimo izgraditi kvalitetan odnos. Sudionici će naučiti kako poticati sugovornika na ovaj važan korak.

Spremni za suradnju?

POŠALJI UPIT

Pratite nas

Newsletter

Prijavite se na mjesečni edukativni newsletter Bićanić Consulting.